Diagnoser og kognitive svakheter

 

Hvis mennesker har naturlige biologiske reaksjoner på redsel og frykt, betyr det at dem er kognitivt svak eller at dem har personlighetsforstyrrelser?

Hvorfor tilbys ikke hjelp i grupper med andre foreldre og med andre fagpersoner enn barnevernsansatte til å utføre hjelpen?

Hvorfor blir ikke foreldre tilbudt ordentlig utredning før det vurderes omsorgsovertagelse der argumenter at barnevernet mener at foreldre er så kognitivt svak at dem ikke kan være forelder, og/eller har så store personlighetsforstyrrelser, at de ikke kan være forelder.. Uten at det på noen måte er undersøkt om det innebærer fakta, uten at det er satt inn tverrfaglig samarbeid med fagfolk som er kunnskapsrik på like situasjoner, uten om det faktisk er tatt høyde for at barnevernsansatte har behandlet foreldre så dårlig, og også at vi foreldre skremmer hverandre, slik at atferd kommer av naturlige biologiske og psykologiske reaksjoner.

Hvis tiltak ikke fungerer, hvorfor betyr det at det er forelderen som har skyld og mangler, og ikke barnevernspedagogens kunnskap og atferd, selve veiledningen, at de ikke reparerer selve årsaken til problemet men jobber med effekter av årsaker?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s